Így készült........


Galaxy mintás neszesszer készítése

Nem táska,de jól jöhet ,most találtam :


A táska alap
mérete: :75cmx30cm,az ovális 21x11cm,a bélés uerre a méretve szabva.
A vállpánt 75 cm hosszú 8.5 cm széles anyagból van varrva,az övtartó pántok (9 db) 4cm széles anyagból készült,8cm-es darabokból felvarrva.+2 db vállpánt szélességű fémkarika tartó pánt.
Az öv hossza,és szélessége megegyezik a vállpánttal,egyik fele a bélésanyagból készült.Pöttyö


Katicás táska,leírás
Nincs szabásmintám,képzeletből szoktam varrogatni,sőt mindig változtatok menet közben is.
 Ha valaki nagyon kéri,utólag szoktam szabásmintát készíteni. J

Ebben az esetben feleslegesnek tartom,mert ez egy igazán egyszerű táska.

Leírom,hogy hogyan készítettem.:

A katicás anyagból kiszabtam  1x35x23 cm-es  anyagot,+2x6 x35 cm pöttyös csíkot.-Ez a háta+eleje,háta felső csík.
Ezután az elejének: 2x 15.5cm pöttyös ,(egyik a cipzáros zseb belseje lesz),és 1x15.5 cm-es katicás anyagot.
A cipzáros  zseb aljára 6 x15.5 cm-es pöttyös csíkot varrtam dísznek.
Az oldalába közel 1 méter x7 cm-es csíkot szabtam merevítővel,a két végén  levágtam kb.6 cm-es darabon 2 háromszöget,hogy szűkítsem a táska tetejét.
Amikor az elejét,hátát összedolgoztam, (de még csak egy-egy lap) ,ehhez szabtam ki a bélést,bélésre a zsebet, (itt ez is cipzáros) ez szerintem tetszőleges nagyságú lehet,és a táskamerevítőt.
A vállpánt  ebben az esetben 2x70 cm,és 9 cm széles,amit bevasalás után,többször letűztem.
A táska tetejét egy 6-8 centis pánt zárja,mágneses zárral.
Remélem ,tudtam segíteni,ha kérdésed van ,írj,szívesen segítek!  JNagyméretű farmer táskaLeírom,hogy,hogyan készítettem a táskát. -Hosszú lesz,remélem,hogy érthető leszek,és valóban sok mindent útközben variáltam,és változtattam az eredeti elképzelésemen.
Először megnéztem,hogy mekkora az a bontott farmer,amiből készülni fog a táska. Nekem a szélessége kiadott 43 cm-et. A magassága kijött 39 cm-re. Ezt  kiszabtam 2x. Ezután  úgy döntöttem,hogy ne legyen egy egyszerű téglalap,ezért a tetejét addig vágtam,amíg szerintem egy jó formája lett. Ekkor a farmer anyag felső szabott részéből  levágtam  kb. 13-14 cm darabot. Na ezt a csíkot,már átrajzoltam egy papírra,hogy a béléshez ne kelljen már méregetnem. Ezután  belevarrtam a piros cipzárt,farmer zsebbel és a különbözetet piros bőrszövettel pótoltam,és így lett kész az eleje. Díszítettem egy darab bőrszövettel is. A hátára is került egy darab díszítés. Ekkor kiszabtam a talpat,ami a táska szélessége,és amekkora széles talpat szeretnél. Én 10 cm-es téglalapot vágtam,ami készen 8 cm lett.  Most szabtam ki a bélést,ami a táska elvágott részéig + a talp szélessége,ezt mértem a kiszabott farmer anyaghoz. Az átrajzolt  rész a piros anyag felül ,amibe ment a fehér cipzár,egy 4x 3 cm-es piros anyagba,ez kapcsolódik a piros szabott felső részhez. A bélésre varrtam egy sima farmer zsebet,és egy piros paszpollal díszített farmer zsebet. Varrtam  egy táska  szélességű  és tetszőleges magasságú dupla bélés anyagból bedolgozott táska merevítőt,ami lehet  választható kemény anyag, amit hozzá varrtam a kész bélés színére. Ekkor a  bélést  össze varrtam,csak annyi lukat hagytam rajta,hogy kifordítható legyen a táska. Ekkor gondolkodtam el azon,hogy milyen lesz a füle,és,hogy hová fogom varrni. Ekkor varrtam rá a fültartó alátétet,(elég nagy a táska,ez erősítésnek is jó,mert ha nagyon megpakoljuk,akkor is ki kell bírnia a  cipekedést),és a megerősített fültartót a karikával. Most a farmer eleje –hátára  varrtam a táska merevítőt,és összevarrtam az oldalát,a talpat hozzádolgozva. Belehúztam a  kifordított bélésbe ,(aminek előbb a sarkait elvarrtam,hogy majd illeszkedjen a talpas táskába),a   színén levő farmer táskát. Felül körbe varrtam talpszélességgel,és kifordítottam,a lukat óvatosan a színéről millisen levarrtam. A  táska nyílását 2-3 millisen körbe letűztem. Most kiszabtam a két fülnek a farmer,és a bőrszövet anyagot,össze varrtam,letűztem,és a karikákhoz varrtam erősített cikk-cakk varrással. Hát ezt kevésnek gondoltam,ezért varrtam egy hosszú 125 cm-es bőrszövet pántot,amit egyik oldalon fém  pántba rögzítettem, a másik oldalon karabínerrel  kapcsolódik a táskához. A pánt állítható.
Na ezért egyediek a táskáim.
Jó varrogatást,és szép napot kívánok!

Piroska


Mikulás zsák 
A télapó arcának szabásmintája,és egy-két kép az applikállás rész üteméreől.Baba előke szabásminta